Figueres acollirà del 21 de febrer al 10 de març el programa escolar itinerant Barçakids, en el marc del projecte Invulnerables, que s'instal·larà al Centre Cívic Joaquim Xirau. Els centres educatius que hi participaran són l'Escola Josep Pous i Pagès, Escola Salvador Dalí, Col·legi Cor de Maria, Escola M. Àngels Anglada, Escola Sant Pau, Escola Josep Pallach, Escola Parc de les Aigües i Escola Carme Guasch i Darné.

El programa escolar BarçaKids, que enguany arriba a la cinquena edició, és un projecte de la Fundació del FC Barcelona dirigit als centres educatius de primària que pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l'esport i del joc, però també en altres situacions de la vida quotidiana: a l'escola, a casa i en el seu entorn. Els valors seleccionats són l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició.

Cadascun dels centres educatius de Figueres participarà en el Programa Escolar Itinerant BarçaKids durant una jornada (de 9.30 h a 16 h), amb dos grups classe. L'equip d'educadors especialitzats, amb el suport de l'Edukit (centre de recursos mòbil amb tots els recursos pedagògics, lúdics i tecnològics necessaris), dinamitzarà tot el seu contingut a partir de quatre mòduls de treball, tots de caràcter participatiu i lúdic: Coneixement, Acció, Joc i Síntesi.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, assegura que amb aquesta activitat pretenen fomentar els valors positius de l'esport en l'educació i promoure el canvi d'hàbits i actituds dels més petits. "Des de l'equip de Govern creiem fermament que l'esport i l'educació són motors de transformació social", declara Felip.

Figueres és un dels set municipis que acull Invulnerables, un programa contra la pobresa infantil, que treballa amb famílies en risc d'exclusió social i situació de pobresa i intenta a través de recursos, valors i la creació de xarxes cooperatives, normalitzar la situació d'aquestes famílies i incorporar-les dins la dinàmica de la societat. La Fundació FC Barcelona és un dels impulsors del programa Invulnerables, juntament amb la Generalitat, l'Obra Social "la Caixa", i la Fundació Rosa.