Ja està tot a punt per a la celebració de la 6a edició del Premi de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació per a alumnes de 6è de Primària i de la 3a edició per a estudiants de 3r d'ESO. Tots els centres educatius de l'Alt Empordà han rebut una carta del Servei Educatiu animant-los a participar en aquesta convocatòria, que té com a objectiu fomentar i promoure entre els joves el gust per l'escriptura creativa. Les inscripcions estan obertes fins al 24 de febrer.

Els alumnes seleccionats per cada escola i institut -la convocatòria està oberta a tots els centres de la comarca- hauran de presentar-se l'11 de març, a les 9.30 hores, a la seu del Servei Educatiu, a Figueres, on hauran d'elaborar la redacció d'un text narratiu en un temps màxim d'una hora.

Per als nens i les nenes de 6è, la temàtica de la redacció girarà al voltant d'un estímul narratiu, una frase o el fragment d'un text d'un escriptor que incentivi la imaginació i doni peu a escriure. Per als joves de 3r d'ESO, l'activitat que se'ls proposa és redactar el titular i el cos d'una notícia a partir d'una imatge periodística motivadora.

Cerimònia i lliurament de premis

Els guanyadors es donaran a conèixer en la cerimònia pública que se celebrarà el 5 d'abril a l'Auditori dels Caputxins de Figueres, a les 18.00 hores.

Per a cada categoria, el primer premi està dotat en 200 euros en material escolar; el segon, en 100 euros en material escolar; el tercer, en 75 euros en material escolar, i per als accèssits hi ha una selecció de llibres.

Aquests premis són fruit de la col·laboració entre el Setmanari de l'Alt Empordà i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà, sorgits a partir de la publicació del suplement mensual Diàlegs d'Educació.

Per portar a terme aquesta convocatòria, els dos òrgans organitzadors compten amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Llibres Text, Barcanova i BibliotecAE.