L'Ajuntament de Figueres, en homenatge a Maria Rosa Ymbert i per tal de sensibilitzar els estudiants segon cicle d'ESO de la comarca de l'Alt Empordà sobre les desigualtats de gènere, ha convocat l'onzena edició del Premi 8 de març Maria Rosa Ymbert, adreçat als estudiants del curs 2016-2017 matriculats als centres d'ensenyament secundari de la comarca de l'Alt Empordà en segon cicle d'ESO (3r. i 4rt.)

El termini per a la presentació de treballs va començar el 6 de febrer de 2017 i acabarà a les 18.00 hores del dia 20 de febrer de 2017. El treball presentat ha de tractar sobre les desigualts de gènere.

S'estableixen dues categories

Categoria plàstica: dibuix, pintura, collage o foto. Es valoraran la creativat i l'originalitat, la idea i l'autoria, la tècnica i l'execució, a més de l'adequació a la temàtica.

Categoria literària: relat breu de 180 paraules màxim en català o castellà, presentat a Arial en un cos 12 i a doble espai. Es valoraran la creativat i l'originalitat, l'autoria i la idea, les correcions gramatical i ortogràfica i també l'adequació a la temàtica.

El jurat del Premi estarà presidit per la regidora de la Dona, Dolors Pujol, i en formaran part els següents vocals: un representant d'un grup de dones del municipi, un representant de l'àmbit artístic, un representant del Servei Educatiu de l'Alt Empordà i l'Alfons Gumbau i Ymbert, com a membre d'honor.

Els premis

L'Ajuntament de Figueres atorgarà fins a tres premis per a cada categoria. El primer premi consistirà en un iPhone 6 16 GB,el segon en un iPod Touch 16 GB i el tercer en un iPod Nano 16 GB.

Els noms dels premiats es donaran a conèixer en el marc de l'acte institucional del Dia Internacional de la Dona Treballadora 8 de març de 2017.

Les bases del premi es poden consultar al web de l'Ajuntament de Figueres.