L'Ajuntament de Figueres ha convocat l'onzena edició del Premi 8 de Març Maria Rosa Ymbert amb l'objectiu de sensibilitzar els estudiants de segon cicle d'ESO de l'Alt Empordà sobre les desigualtats de gènere. El termini de presentació de treballs finalitzarà el 20 de febrer.

Els estudiants que vulguin participar al concurs han de presentar un treball que tracti sobre les desigualtats de gènere, en una de les dues categories establertes: la categoria plàstica o la categoria literària. Pel que fa a la categoria plàstica, els estudiants podran presentar un dibuix, pintura, collage o foto, i es valorarà la creativat i originalitat, la idea i l'autoria, la tècnica i l'execució, l'adequació a la temàtica; i quant a la categoria literària, els estudiants hauran de presentar un relat breu de 180 paraules màxim en català o castellà, i es valorarà la creativat i originalitat, l'autoria i la idea, la correcció gramatical i ortogràfica, i l'adequació a la temàtica.

L’Ajuntament de Figueres atorgarà fins a tres premis per a cada categoria. El primer premi consisteix en un iPhone 6 16 GB, el segon en un iPod Touch 16 GB i el tercer en un iPod Nano 16 GB. El jurat podrà considerar desert algun o alguns dels premis i igualment podrà atorgar accèssits si considera que algun treball és digne de ser destacat.

La regidora de la Dona, Dolors Pujol, destaca la importància d'impulsar accions com el Premi 8 de març per tal de "conscienciar els joves sobre les desigualtats de gènere, i reivindicar l'equitat de drets entre dones i homes per tal d'avançar en la lluita contra la discriminació de gènere, ja que avui dia, malgrat els passos que s'han fet, encara s'està lluny de la paritat".

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, afegeix que amb el concurs l'Ajuntament pretén "recordar i homenatjar la destacada figura de la figuerenca Maria Rosa Ymbert, una gran activista cultural, política i social".

El termini de presentació finalitzarà a les 18 hores del dia 20 de febrer de 2017. El lloc de presentació de les propostes és l’Oficina Municipal d’Atenció a la Ciutadania (OMAC) de l'Ajuntament de Figueres (avinguda Salvador Dalí 107, planta baixa). Podeu consultar les bases del premi en l'enllaç oficial.