El regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç i Conseller delegat de Fisersa, Manuel Toro, ha demanat la "dissolució" del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Figueres. Toro afirma que Unió vol tenir grup propi, representat per ell mateix i la seva companya de partit, la també regidora Núria Galimany, desmarcant-se, d'aquesta manera, de Convergència, l'actual PDeCAT. Núria Galimany és regidora d'Educació, Infància i Joventut.

Manuel Toro s'ha mostrat en "total desacord" amb la decisió "unilateral" de l'alcaldessa, Marta Felip, d'expulsar del govern municipal el PSC. "Veig factible que els grups de l'oposició s'uneixin per fer un govern alternatiu", ha considerat el representant d'UDC.

Al mateix temps, tant Toro com Galimany han manifestat el seu rebuig a la possibilitat de fer-se càrrec de les àrees de govern que, fins ara, estaven en mans dels regidors socialistes.

Toro ha insistit que el cessament dels tres regidors socialistes per part de Marta Felip es va fer "sense haver consultat la decisió". El portaveu d'Unió té clar que "és totalment inviable el que pretén Marta Felip, governar amb una mironia de set i esperar que la ciutat no pateixi per aquesta situació, que serà de bloqueig i de problemes per a dur a terme una acció de Govern coherent, estable i consensuada".

Els regidors d'Unió han mostrat la seva "immensa preocupació per la situació del nostre ajuntament i que exigeix prendre mesures immediates". Entre aquestes, Toro denuncia que "l'economia municipal ha entrat en un declivi molt perillós que provocarà un desfassament entre ingressos i despeses", per la qualcosa reclama "un pla econòmic-financer que permeti absorvir els increments de despeses previstos".

A més, Manuel Toro és taxatiu quan assegura que "manca un relat i projecte de ciutat que no sigui una superposició d'accions concretes reflectides en el Pla d'Acció Municipal, que en cap cas pot substituir el projecte de ciutat".

Els dos regidors consideren que la ciutadania ha de "visualitzar" la separació entre l'antiga Convergència i Unió, ja que "els pactes, acords i grup que han conformat fins avui el grup de CiU dins de l'Ajuntament de Figueres han deixat de tenir vigència, sentit i eficàcia". Arribats a aquest punt, Toro ha deixat clar que mantenen "unes relacions excel·lents" amb el PDeCAT en l'àmbit comarcal i general, donant a entendre que no és així en l'àmbit estrictament local.

Unió demana una consulta ciutadana pel tema del Museu del Circ, una nova redacció del pressupost del 2017, un pacte de ciutat per al barri de Sant Joan i completar la tramitació del POUM.