La Diputació de Girona atendrà la petició de l'alcalde de Masarac estudiarà les opcions per millorar la passera de la riera de l'Anyet, on un matrimoni de Figueres va morir després que el riu arrossegués el seu vehicle quan intentaven creuar divendres a la nit. El president Pere Vila ha admès que a la xarxa viària gironina hi ha molts guals d'aquestes característiques i que, per qüestions pressupostàries, la Diputació no pot assumir la titularitat i el cost d'adequació de totes. Tot i això, ressalta que davant de la "necessitat imperiosa" d'una intervenció "d'urgència", estan oberts a reunir-se amb l'alcalde per definir quina actuació s'hi pot fer. L'alcalde sosté que la millor solució és construir un pont.

El matrimoni de Figueres de 59 i 60 va morir quan la riuada va arrossegar el seu vehicle divendres a la nit, quan intentaven creuar un passera de la riera Anyet al terme municipal de Masarac.

L'alcalde del municipi, Lluís Pujol, va assegurar que cal prendre mesures per tal que no torni a passar. Per això, l'alcalde va anunciar que demanaria ajuda a la Diputació de Girona perquè un ajuntament tan petit (d'uns 180 habitants) no disposa de suficient pressupost per convertir el gual en un pont, la solució òptima per a Pujol.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha afirmat que estan disposats a parlar amb l'ajuntament per trobar una solució. "Estem oberts a, si l'alcalde ho considera oportú, veure quines possibilitats hi ha per atendre la petició", ha detallat Vila.

L'alcalde aposta perquè la Diputació de Girona assumeixi la titularitat de la via i hi posi diners per al manteniment i adequació. Si això no és possible, espera que la corporació pugui aportar finançament per fer les obres.

"Buscarem la fórmula per ajudar, encara que no sigui amb la recepció de la carretera", ha afegit el president que recorda que la Diputació no té "capacitat operativa ni econòmica" per incorporar totes les vies amb aquests problemes. Tot i això, ressalta que "si hi ha la necessitat imperiosa i urgent com s'ha vist a Masarac, en podem parlar".