El ple de l'Ajuntament de Palau-saverdera del passat dijous 26 de gener va aprovar, amb els vots a favor de l’equip de govern (Gent de Palau-Acord Municipal i Alternativa per Tothom) i amb l’abstenció de CiU, la creació del servei de Biblioteca pública municipal Isidre Macau, que gestionarà directament l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Girona.

L’edifici de l’hotel d’entitats és l’equipament públic escollit per fer de biblioteca. Actualment ja compta amb un fons documental de 1.590 unitats (1.435 llibres, 90 revistes i 65 documents audiovisuals), que s’han aconseguit mitjançant les donacions fetes per particulars i altres biblioteques de la comarca.

Segons l’estudi econòmic-financer que acompanya aquesta iniciativa, la nova biblioteca suposarà un cost anual d’uns 3.000 euros per a l’Ajuntament, que serviran per satisfer necessitats elementals com són el subministrament elèctric, els productes de neteja, les subscripcions a revistes i el manteniment del mobiliari. L’espai serà gestionat per voluntaris i coordinat per l’encarregat de Comunicació de l’Ajuntament.

El fons documental de la biblioteca serà accessible a la primera planta de l’edifici, on actualment ja funciona l’aula d’informàtica. En els pressupostos del 2016, l’Ajuntament va destinar 11.286,85€ a condicionar una mica aquest espai. Es van gastar 998,25€ per pintar tota la sala, l’aula d’informàtica va costar 6.130,07€ i el mobiliari de la biblioteca va costar els 4.158,53€ restants.

Torre pel xoriguer petit

En la mateixa sessió de ple es va aprovar, per unanimitat dels presents, cedir gratuïtament durant 20 anys una parcel·la de l’Ajuntament a l’entitat sense ànim de lucre Paisatges Vius perquè, un cop fet la tramitació administrativa corresponent, aquesta entitat pugui construir-hi una torre de nidificació per a xoriguer petit.

Reconeixement a Joan Baptista Muntada

Govern i oposició van presentar una moció conjunta per fer un acte de reconeixement a Joan Baptista Muntada (Palau-saverdera 1901-Girona, 1997) i és per això que el proper diumenge 5 de febrer, durant la Festa Major, es farà un acte públic per col·locar una placa a la seva casa natal del carrer Sant Onofre número 12.

Joan Baptista Muntada va ser un palauenc, reconegut com a intel·lectual, humanista, escriptor, mestre i home d’extraordinària cultura, que va patir represàlies durant la guerra i la postguerra per la seva doble vessant de polític i jurista.

Precs i preguntes

El ple es va tancar amb el torn de precs i preguntes que va fer el regidor Jordi Compte, en representació del grup polític de CiU que està a l’oposició. Compte es va interessar per l’estat de la concessió de la piscina, per la qualitat del servei de menjador escolar, per la finalització de les obres al carrer Mas Ventós i per la regularització dels valors cadastrals a Palau-saverdera.