La CUP de Figueres ha demanat la dimissió del regidor del Partit Popular, Diego Borrego, per un comentari a les xarxes socials incitant a l'odi: "Me gusta más ver como los Mossos os meten la porra por el culo a los independentistas, y encima os gusta", declarava Borrego. Pel mateix camí també va ERC de l'Alt Empordà en el cas que també afecta al regidor de Vilafant José Francisco Parra.

La portaveu de la CUP, Natàlia Sànchez, ha mostrat el seu rebuig cap a aquestes afirmacions del regidor popular: "El comentari de Diego Borrego, incitant a l'odi i a la violència a través d'un to clarament homòfob, és totalment inacceptable", ha declarat Sànchez. I ha afegit: "Des de la CUP demanem la dimissió del regidor Borrego. Les seves paraules són impròpies d'un representant públic d'un ajuntament en democràcia".

El comentari de Diego Borrego se situa en el context d'una conversa a les xarxes socials arran de la denúncia dels comentaris d'incitació a l'odi i apologia del franquisme difosos pel regidor del PP de Vilafant, Pepe Parra. Segons la Candidatura d'Unitat Popular, "aquesta no és la primera vegada que Borrego esgrimeix comentaris d'aquest tipus. Les seves declaracions racistes als plens i a les xarxes socials són una constant. A més, el regidor del PP ja es va abstenir l'any passat en una moció municipal que demanava la condemna al feixisme i a la dictadura de Franco".

La petició d'ERC

Des d'ERC Alt Empordà també "condemnem enèrgicament les manifestacions incitant a la violència, insultant i fent apologia del feixisme que durant les darreres hores han realitzat els regidors del PP de Figueres i Vilafant, Diego Borrego i José Francisco Parra Gallardo".

Els republicans consideren que "José Francisco Parra Gallardo ha realitzat apologia del feixisme, reiteradament, a través de les xarxes socials. El darrer exemple que ha fet esclatar el cas ha estat la seva invitació a la participació de tancs i de l'exèrcit espanyol a la propera Diada Nacional de Catalunya".

Pel que fa a Diego Borrego, regidor a Figueres, "tot i valorar que ha demanat disculpes, considerem que un càrrec públic no pot fer unes manifestacions com les que ha realitzat menyspreant el cos dels Mossos d'Esquadra".

"En els dos casos, i per respecte a les institucions que representen, demanem al Partit Popular que els faci dimitir i tornar la seva acta de regidors".

El figuerenc Diego Borego es va disculpar pel seu missatge a les xarxes socials, tal com reconeix ERC, mentre que Parra va situar el tema dels tancs en el context d'una broma entre amics.