Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha impulsat al Consell Comarcal de l’Alt Empordà una moció per tal de posar en funcionament els mecanismes necessaris per millorar el control i la transparència dels organismes i ens externs en els quals està representada la institució. El plenari del consell ha aprovat la proposta per unanimitat.

La portaveu del grup d’ERC del Consell Comarcal altempordanès, Anna Massot, explica que es tracta d’una iniciativa per tal de ‘millorar la feina que fem els representants polítics que estem a aquest tipus d’organismes. D’altra banda, les eines que proposem també ens permetran ser més eficients en el control i supervisió d’aquests ens’. La comissió per avaluar la tasca d’aquests ens es reunirà, com a mínim, un cop l’any.

Entre altres punts, la moció demana que s’elabori un inventari dels ens autònoms on s’està participat i, a partir d’aquí, detectar el percentatge i el grau de participació i clarificar les responsabilitats, deures i obligacions dels càrrecs.