La Unitat de Control de Plagues Urbanes del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter ha dut a terme per encàrrec de l´Ajuntament de Castelló d'Empúries unes operacions que han consistit en tapar els forats on nidifiquen els coloms a l´edifici del Palau dels Comtes -seu de l´Ajuntament- i també a la Basílica de Santa Maria.

Tot i que l´Ajuntament de la població ja té contractat el servei de captura d´aquestes aus i que anualment retira de la població uns 2.000 exemplars, es fa igualment necessari actuar en aquells espais que són utilitzats pels coloms com a llocs per reproduir-se.

És així com amb l´ajut d´un camió-cistella de gran abast s´han tapat mitjançant xarxes poc visibles des de la distància una trentena de forats existents en aquests dos edificis i que les aus utilitzen per fer-hi els seus nius. Recordem en aquest sentit que els coloms -a diferència de la resta d´aus que es reprodueixen al llarg de la primavera i l´estiu- fan postes ininterrompudament i de manera consecutiva durant tots els mesos de l´any.