Ni menjar ni beure dalt de les carrosses mentre durin les tres passades de Carnaval. Aquesta és una de les noves normes o manaments que aplicarà enguany el Consell de Carnaval de Roses, un ens de nova creació integrat per disset caps de colla, dos regidors -el de Cultura i Festes i el d´Infraestructures- i l´alcaldessa, Montse Mindan. "Els darrers anys, les carrosses s´havien convertit en un bar i nosaltres volem tornar enrere per potenciar-ne el lluïment", explica convençut el regidor de Festes, Francesc Giner, qui vol dignificar la imatge del Carnaval rosinc, una festa que, els darrers anys, "se n´ha anat de mare".

L´any passat ja es va recomanar no beure durant dues de les passades. "La norma es va respectar molt", reconeix Giner qui creu, del cert, que aquest és el bon camí per reconduir la festa. Una altra de les normes que es vol aplicar és limitar la potència dels equips de so a un màxim de 6.000 watts ja que s´havien trobat amb colles que duien equips de 14.000 watts. Malgrat tot, la mesura s´ha advertit un xic tard i algunes colles ja tenen els equips llogats.

Finalment, una altra norma serà que, ni la tarda de diumenge ni el dilluns al matí, la vintena de carrosses que s´instal·len habitualment davant de front de mar podran posar música pròpia. "La posaven a tota potència i cadascuna la seva; la gent de les terrasses estava farta i es queixava", explica Giner qui apunta que, per contrarestar-ho, l´Ajuntament farà un circuit musical i els posarà un discjòquei.

Una nau per fer les carrosses

La pèrdua de la nau on, des de feia uns anys, es creaven i es conservaven algunes carrosses de Carnaval, és el tema que va portar a reunir-se, dijous passat, al regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, amb els caps de colla. L´assistència al Teatre Municipal va ser massiva. El tema, però, va quedar pendent de resoldre´s. Giner va assegurar-lis que entenia la problemàtica i que, tant sols, l´Ajuntament es podia comprometre a "buscar alternatives en els pobles dels voltants". "Sabem que és complicat però reconeixem que hi ha interès", explica Giner. Tot plegat, però, passarà per fer les "coses ben fetes, seguint la normativa"