Oriol Ríos, doctor en Sociologia impartirà aquest dimecres, ales 17.00h la xerrada Socialització preventiva de la violència oberta al públic, a l´escola Amistat, Comunitat d´Aprenentatge, de Figueres per parlar "sobre com podem detectar i tractar la violència dins l´escola" ha explicat la directora del centre Montserrat Ymbert. S´abordaran problemàtiques com la violència de gènere, la violència en general i el buillyng i farà una anàlisi del moment actual, de les situacions que es detecten a l´aula i de la importància de les actuacions com més aviat millor.

Oriol Ríos és doctor en Sociologia. És investigador -professor postdoctoral al Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professor d´educació a la Universitat Rovira Virgili de Barcelona. Les seves línies d'investigació se centren en les noves masculinitats, paternitats, infància i educació. Ha estat assessor en temes de masculinitat per l´Ajuntament de Barcelona a més de ser editor de la revista científica Masculinities and Social Change, l´única en aquest àmbit a l´Estat espanyol d´aquest àmbit i també és fundador d´una associació d´homes igualitaris.

La seva tesi doctoral analitzava les desigualtats de gènere en l´escola. Les seves línies d´investigació estan vinculades a aquesta temàtica a banda d´altres temàtiques afins com la infància, la família i les desigualtats socials. Des de fa gairebé 10 anys Ríos participa en un grup de diàleg interreligiós, a més de tenir experiència en l´activisme pels drets humans en Amnistia Internacional.