El moviment Viles Florides, iniciativa de la Confederació d´Horticultura Ornamental de Catalunya(CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental, i l´Associació de Micropobles de Catalunya, entitat sense afany de lucre, que dona veu als pobles catalans de menys de 500 habitants, han signat aquest dimecres, a Vilanant, un conveni de col·laboració que té com objectiu fer créixer el verd als petits municipis del territori.

Ambdues entitats adquireixen el compromís de treballar de forma conjunta perquè els micropobles tinguin les mateixes oportunitats que la resta de municipis per impulsar accions de millora del patrimoni paisatgístic. Viles Florides i Micropobles treballaran per sumar sinergies amb l´objectiu comú de respectar la natura, conèixer la cultura, la realitat social i la geografia dels diferents territoris del nostre país.

M. Carme Freixa, presidenta de l'Associació de Micropobles i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, destaca la feina que es fa des de l´associació "volem fer de paraigües i facilitar als municipis de menys de 500 habitants que puguin accedir a projectes, actuacions i programes però mirant que es tinguin en compte les seves singularitats i, en aquest cas, un descompte en la tarifa, ja que també els pressupostos dels micropobles són menors".

Per la seva banda, Roger Parcerisas, responsable de Promoció de Viles Florides, "pel projecte és molt important que els pobles petits i els seus ciutadans puguin gaudir de les mateixes oportunitats que la resta en l´aposta pel verd com a eix fonamental que millora la qualitat de vida de tots i cadascun de nosaltres".