L'Ajuntament de Figueres ha activat el Dispositiu Fred per fer front a l'onada, que preveu temperatures inferiors als -3ºC aquesta setmana. Aquest mateix matí ha tingut lloc una reunió de coordinació entre Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Creu Roja, Serveis Socials i la Brigada Municipal per preparar les actuacions i recursos necessaris. L'Ajuntament ha reforçat els serveis d'atenció a les persones sense sostre i també a la gent gran o a aquelles famílies que puguin estar en situació de pobresa energètica; també s'ha preparat amb tones de sal per fer front a les glaçades a la via pública i evitar relliscades.

El consistori ha habilitat el centre social Joaquim Vallmajó per acollir i atendre totes aquelles persones vulnerables i evitar així que passin la nit al ras amb temperatures sota zero, i la Guàrdia Urbana patrullarà de nit per assegurar que que no hi hagi ningú dormint al carrer.

L'Ajuntament de Figueres recomana seguir tots els consells de la Direcció General de Protecció Civil davant aquesta onada de fred, que podeu trobar en aquest enllaç.

El tinent d'Alcalde i regidor Seguretat, Pere Casellas, remarca que la prioritat és "garantir la seguretat de les persones i evitar que qualsevol ciutadà en situació de risc i vulnerabilitat es trobi desamparat en aquestes condicions meteorològiques extremes".