L'alcalde de Peralada, Pere Torrent, i la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, han firmat aquest dimecres, 11 de gener, un acord de col·laboració que estableix les línies d'actuació per garantir una millora en la seguretat viària a tot el municipi. El Pla local de seguretat viària recull mesures concretes, tant correctores com preventives, per definir com han de ser els accessos i els enllaços. També té en compte els aparcaments, la pacificació del nucli històric i la millora de la visibilitat de les cruïlles, a més del tipus de senyalització més idoni per a cada zona.

Pere Torrent ha explicat que el pla ajuda l'Ajuntament a detectar les mancances en matèria de seguretat viària que cal corregir. Aquest document ajuda també, segons l'alcalde, a determinar quines són les zones on es genera més perill viari i que requereixen d'actuacions concretes. "Hem de determinar si una vorera és massa estreta, on hi ha més pressió de cotxes sobre vianants o com ha de ser la senyalització viària, entre moltes altres coses", ha anotat l'alcalde, i ha conclòs que "el Pla local de seguretat viària és un document marc de treball que permet aconseguir millores tècniques gràcies al suport del Servei Català de Trànsit".

Per la seva banda, Eugènia Domènech ha volgut deixar clar que el conveni demostra el "compromís mutu" que han firmat Ajuntament i Servei Català de Trànsit amb una perspectiva de millora de la seguretat viària, la pacificació del trànsit i, principalment, la reducció dels accidents. "Per al Servei Català de Trànsit és molt important aquest conveni de col·laboració, perquè demostra la intenció ferma d'un municipi disposat a col·laborar en accions de millora que, al cap i a la fi, tenen com a objectiu garantir el benestar dels seus ciutadans", ha exposat Eugènia Domènech.

L'alcalde de Peralada i la directora de Trànsit han estat acompanyats, en l'acte protocolari de la firma del conveni, pel director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, i la cap dels Serveis Territorials de Trànsit a Girona, Núria Gómez.