Aquest dimarts entraran en vigor els canvis de circulació previstos durant les obres de la segona fase del front marítim del nucli antic de l'Escala, que comencen aquesta setmana.

Aquest mateix dimarts s'iniciaran treballs previs, com és el desmuntatge d'estructures i mobiliari urbà. Això comporta l'aplicació de petits canvis a la circulació. L'accés als carrers Bonaire i Codolar es mantenen igual que ara i durant els cinc mesos d'obres només està previst que quedin afectats en el moment que s'hagi d'actuar en aquest tram. A partir de la cruïlla amb el carrer Codolar ja no es podrà anar en direcció a la Punta, de manera que els accessos al carrer Perris, Puig Sureda i Sant Pere s'hauran de fer a través del carrer la Torre i girant al carrer Avi Xaxu, que estarà obert al trànsit. Els veïns que tinguin garatge a la part d'aquests carrers que queda per sota del carrer Avi Xaxu hi podran accedir.

Aquest dilluns al matí s'ha fet una nova reunió amb els propietaris de locals de l'àmbit de la segona fase per detallar-los les previsions d'actuació. Es preveu començar la retirada de paviments actuals des de la zona de l'Ultramar cap al Port d'en Perris, per renovar els serveis soterrats d'aquest àmbit tot seguit. Es continuarà després a la zona de la Punta.

Tal com es va fer a la primera fase, es mantindrà un accés peatonal per tal que l'afectació sobre els veïns i els locals oberts a la zona sigui el menor possible.

L'actuació programada preveu un paviment únic, la renovació de bona part de la xarxa de serveis i la millora dels accessos a l'entorn de la platja del Port d'en Perris. Es manté l'actual mur de pedra i es milloren els pendents del paviment per tal que l'aigua vagi cap a mar i no cap a les façanes dels edificis. En aquest sentit, es preveuen unes petites obertures que facilitin el retorn de l'aigua cap a mar quan hi ha temporals. També es preveu treure les restes del paviment de formigó en mal estat que es van fer dècades enrere sobre les roques de davant el passeig Jesus Maria Isern.