Els grups municipals de CiU-PDeCAT i PSC presenten, aquest dimecres, a l´Ajuntament de Llançà, la moció de censura contra l´alcalde, Guillem Cusí (ERC), en un ple extraordinari que ha de començar a les dotze del migdia.

Les dues formacions sumen set vots, la qual cosa fa pensar que el portaveu del grup municipal de CiU-PDeCAT, Pere Vila, serà escollit nou alcalde llançanenc, recuperant la vara que va perdre l´estiu del 2015 després de dotze anys a l´alcaldia. El 30 de març del 2018 prendrà el relleu el portaveu del grup municipal del PSC, Francesc Guisset, el qual, aquests primers quinze mesos, exercirà de tinent d´alcalde i coordinador institucional, i farà un seguiment del pacte.

La moció de censura ha estat la sortida política a l´Ajuntament de Llançà, després que, a finals de l´any passat, Cusí expulsés els dos regidors socialistes de l´equip de govern per haver-se abstingut a l´hora de votar els pressupostos municipals per al 2017. Cusí no va superar la qüestió de confiança a la qual es va sotmetre i, llavors, el PSC va acceptar l´oferta de la llista més votada el 2015 per presentar una alternativa de govern i repartir-se l´alcaldia.

Mirant el futur

Mentre que l´encara alcalde Guillem Cusí lamenta l´operació, que ja es veia venir, l´equip que es prepara per governar fins als comicis del 2019 ja treballa confeccionant un pla de futur. Entre les accions que pensen tirar endavant, hi ha la construcció d´una residència per a gent gran, un polígon industrial, una sala polivalent, una sala de vetlles, una zona lúdica nocturna i les rotondes de la carretera N-260 per anar cap a la vila i cap al port.