El paquet de propostes que ERC Vilafant ha introduït al pressupost vilafantenc van des d´una partida de 3.000€ per construir un monòlit en homenatge a Lluís Companys (recordant que el govern ja s´hi havia compromès durant un plenari de l´octubre del 2015), a la redacció d´un Pla Especial sobre els horts del municipi o 60.000 € en inversió en via pública que inclouen, entre altres, el camí del cementiri i el carril bici de Les Forques.

Des d´Esquerra també s´ha introduït al pressupost 2017 partides de 6.000€ per arranjar el camí i la font de Can Massanet i l´aposta per situar un parc infantil al pati de l´edifici del Cau. A l´hora d´explicar les aportacions d´ERC al pressupost, el portaveu del grup municipal republicà a Vilafant, Sergi Palomeras, afegeix ´la introducció d´una partida per a l´acollida de refugiats´.

Participació ciutadana

ERC Vilafant també ha aconseguit que l´Ajuntament faci un pas endavant en la participació ciutadana. En aquest sentit i també amb el suport del grup municipal de CiU, els republicans han impulsat una proposta que, finalment, ha estat acceptada per l´equip de govern i que passa perquè els vilafantencs puguin decidir el destí d´una part del pressupost. La iniciativa s´aplicarà durant l´elaboració del pressupost 2018.

Palomeras, explica que ´hem aconseguit que l´Ajuntament faci un pas endavant pel que fa a la participació ciutadana. Decidir el destí d´una part del pressupost és una fita important´.

L´Ajuntament de Vilafant ha aprovat aquesta setmana el pressupost 2017 que, enguany, puja fins als 4.740.021€.