L'Ajuntament de Sant Pere Pescador i l’empresa ORIO Eduserveis S.L. han signat un contracte amb una durada de 5 anys, perquè aquesta última es faci càrrec des del 1er de gener de 2017, de la gestió indirecta d’aquest servei municipal amb la figura de concessió administrativa.

Això forma part d’un concurs públic que s’ha gestat durant el 2on semestre del 2016, al que varen optar fins a 4 empreses especialitzades (2 de la comarca i 2 de Barcelona), per fer-se càrrec de la gestió educativa de Llars d’Infants, així com el casalet d’estiu i resta de serveis addicionals.

ORIO Eduserveis va obtenir la puntuació més alta, en tots els apartats que es valoraven i a la vegada presenta el millor bagatge en escoles bressol gestionades al llarg de la nostra comarca, com és el cas de Camallera, Ventalló, Palau Saverdera i Lladó i unes quantes més al Pla de l’Estany, on tenen la seva base operativa.

Tot i que l’equipament i les directrius continuaran sent municipals i per tant de caire públic, el que l’Ajuntament busca és una millor alineació del personal educatiu, amb les necessitats cada vegada més canviants i flexibles, que necessiten els pares (conciliació d’horaris, mobilitat laboral, etc.).

Des de l’equip de govern s’ha detectat que hi ha nens/es que van a altres Escoles Bressol dels voltants, perquè fins ara no els hi hem posat fàcil, sigui amb horaris o altres requeriments. També és veritat que una gestió 100% pública i més avui en dia, ens té molt més encotillats i ens dificulta adequar-se a aquesta flexibilitat tan necessària.

L’Ajuntament creu que aquest canvi serà bo per a tots plegats i perquè en definitiva, cal buscar vies per ser més eficients, que és el que ens demana el ciutadà, i a la vegada i pel que fa a aquest servei, empatitzar molt més amb els pares i per suposat amb els nadons.

Aquest tipus de plantejament i anàlisi, es farà extensiu a altres serveis municipals, per trobar-li el punt òptim de gestió.