Els tres regidors del grup municipal d'ERC que formen part de l'oposició a l'Ajuntament de Figueres, han comparegut en roda de premsa al saló de sessions per explicar el seu posicionament sobre la recent vaga del personal d'Ecoserveis i el desenllaç de les negociacions tancades la nit abans de Nadal. Segons ha explicat la portaveu republicana, Agnès Lladó, la vaga era "del tot evitable" i es va deure "a una falta de planificació" del Govern format per CiU i PSC.

Lladó, acompanyada per Maria Perpinyà i Jordi Giró, ha deixat clar que ERC va voler mantenir "una posició neutral" durant el procés, malgrat considerar que hi ha hagut "manca de transparència del Govern durant les negociacions". Pels republicans, la part municipal no va saber "generar un clima de confiança suficient" per a evitar que la negociació pel conveni d'Ecoserveis desemboqués en la vaga que va afectar la ciutat entre el 20 i el 24 de desembre. Una vaga "injusta però evitable", segons ha reconegut Lladó abans de desgranar "les contradiccions en què va caure el Govern" entre el que va divulgar en el seu decàleg de les negociacions i l'acord final amb els sindicats.

"Seguim sense conèixer què és el que representa aquest acord", diuen els republicans en referir-se a l'impacte econòmic i contractual que generarà el document signat entre els representants municipals i els dels treballadors d'Ecoserveis. Sobre les crítiques reiterades que des de molts fronts, i des de fa mesos, s'han fet sobre els problemes de neteja i imatge que pateix Figueres, Agnès Lladó opina que la culpa "no pensem que sigui més per la feina dels treballadors, és un problema de gestió del servei". I, afegeix, "l'incivisme a la ciutat ha pujat molt".

Per al futur immediat, ERC espera que l'adjudicació de la nova contracta de la neteja "s'ajusti a les necessitats reals de Figueres" i que sigui un fet "dins del primer trimestre del 2017".