La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels seus agremiats, avança que les xifres d'ocupació de la setmana prèvia a la Nit de Cap d'Any i de la festivitat de Reis són semblants a les de l'any passat, tot i que, respecte al perfil del turista es percep un augment de visitants de la resta de l'Estat Espanyol.

Dades d'ocupació hotelera dels dies de Nadal

L'ocupació hotelera dels dies de Nadal, del 24 al 26 de desembre, ha estat relativament baixa a les comarques de Girona, perquè el 70% de la flota hotelera de les comarques del litoral roman tancada i el 50% de l'interior han tancat per vacances.

En aquest sentit i pel que fa el 30% de la flota hotelera oberta a les comarques del litoral gironí, l'ocupació ha estat del 40% a l'Alt Empordà, del 50% a la Costa Brava Centre i del 60% a la Costa Brava Sud.

Pel que fa a la ciutat de Girona i a les seves rodalies l'ocupació ha estat del 50%.

Respecte a les comarques de muntanya, l'ocupació ha estat del 55% al Ripollès i del 65% a la Cerdanya. I a les comarques d'interior atès el baix percentatge d'hotels oberts, l'ocupació no ha arribat el 20%.

Dades de la previsió d'ocupació de la setmana abans de Cap d'Any

Es preveu que l'ocupació a la província de Girona, durant la setmana del 27 de desembre a l'1 de gener sigui més alta que durant els dies de Nadal, i el dia que hi haurà més entrades serà el dissabte 31 de desembre, coincidint amb la Nit de Cap d'Any.

La previsió d'ocupació del 30% de la flota hotelera oberta del litoral gironí és del 60% a l'Alt Empordà, del 65% a la Costa Brava Centre i del 75% a la Costa Brava Sud. Respecte a la ciutat de Girona i rodalies es preveu una ocupació del 60%.

A les zones d'interior de les comarques de la Garrotxa i de la Selva es preveu que l'ocupació arribi a un 40% i un 50% respectivament. I a les zones de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès, l'ocupació serà més alta amb un 85% i 70%, respectivament.

Dades de la previsió d'ocupació de la setmana abans de Reis

Pel que fa a la setmana que inicia el dilluns 2 de gener abans de la festivitat de Reis, es preveu que l'ocupació sigui més baixa que l'anterior. En aquest sentit, a les zones del litoral gironí l'ocupació serà del 30% a l'Alt Empordà, del 45% a la Costa Brava Centre i del 60% a la Costa Brava Sud.

Pel que fa a Girona ciutat i a les seves rodalies es preveu una ocupació del 45% i a les zones d'interior de la Garrotxa i de la Selva del 25%. A les comarques de la Cerdanya i el Ripollès de moment es preveu una ocupació del 50%, tot i que s'esperen reserves d'última hora.

Perfil del turista i mitjana d'estades

El perfil del turista durant les vacances de Nadal es caracteritza per parelles de mitjana edat i famílies de nacionalitat majoritàriament catalana residents a Barcelona ciutat i a la seva àrea metropolitana, seguit de francesos i visitants de la resta de l'Estat Espanyol.

La mitjana d'estades per persona i nit oscil·la entre 2 i 3 dies

Pel que fa a la festivitat de la Nit de Cap d'Any, el paquet turístic més ofert pels allotjaments turístics de les comarques de Girona és l'allotjament amb esmorzar inclòs i sopar de Cap d'Any, tot i que també n'ofereixen d'altres com: sopar, ball i cotilló; sopar de gala; pensió completa o mitja pensió cadascuna amb sopar; paquet de dues nits i sopar, etc.

Sobre la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona està formada per onze associacions comarcals i/o locals: l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, el Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, l'Associació d'Hostaleria, restauració i turisme de Girona, l'Associació d'Hostaleria de Blanes, l'Associació d'Hostaleria de la Selva, l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, l'Associació d'Hostaleria del Ripollès, l'Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya, l'Associació d'Hotels i Càmpings de Cerdanya i l'Associació de Turisme Rural Girona.

Les onze associacions tenen associats: hotels, hostals, càmpings, restaurants, bars, cafeteries, sales de festa, cases de turisme rural, entre altres. La Federació compta avui amb més de 1.550 empreses federades.