La Conselleria de Territori I Sostenibitat de la Generalitat ha licitat el projecte per implementar l'ample UIC a la terminal de mercaderies de Vilamalla, que gestionen Cimalsa i l'Autoritat Portuària de Barcelona a través de la societat TIE.

Segons ha informat el departament, diferents empreses han manifestat la seva intenció d'utilitzar aquesta terminal quan disposi d'ample internacional, ja que forma part del Corredor Mediterrani i de la xarxa transeuropea de transports.

L'actuació connectarà la terminal amb l'ample estàndard europeu de la Red Ferroviaria de Interés General (RFIG). Per altra banda, també es prolongaran les vies fins a 750 metres dotant-les d'ample de via mixta, ibèrica i internacional.

Dos àmbits

Per a això hi hauran dos àmbitsd'actuación, el primer dins de la RFIG on escambiarà l'ús i l'amplada actual de les quatre vies existents, i el segon dins de la terminal de Vilamalla i el ramal de connexió amb la xarxa estatal.

Per tal que hi hagi línies d'expedició i recepció, les vies 2 i 4 seran d'amplada mixta i de 750 metres de longitud, mentre que la via 3 es mantindrà amb ample ibèric per continuar amb el trànsit general entre Figueres i Barcelona.

Finalment, la via 1 serà d'amplada mixta i es farà servir tant per al trànsit general entre Barcelona i Figueres, així com per als serveis entre Barcelona i Vilafant, en els dos sentits de circulació.