Durant aquest any, han nascut a l'Escala un total de 67 nous escalencs i escalenques. Com ja comença a esdevenir tradicional, l'Ajuntament de l'Escala aprofita la diada de Sant Esteve per fer un acte institucional de benvinguda.

Els nascuts durant el 2016 han rebut un diploma commemoratiu i un regal per part de l'Ajuntament de l'Escala. Es una forma simbòlica de donar la benvinguda als nous escalencs.

Aquesta és una tradició que es va sumar fa pocs anys a la que ja es venia fent des de fa més temps per tal d'homenatjar els veïns de més de 90 anys, els quals també reben una visita institucional i se'ls regala un tortell com a reconeixement de tot el municipi.

La jornada començava amb la cursa de Sant Esteve i també inclou la Festa del Patge (d'11 a 13h, a la Plaça Catalunya), la Quina de Nadal del CER (18h) i la primera representació d'Els Pastorets (19h, a la Sala Polivalent).

Del 27 al 29 de desembre hi ha una nova edició del parc infantil de Nadal, Trifàsic, a la Sala Polivalent (de 16 a 20h), i el 28 de desembre s'inaugura la XXXVI Mostra Col·lectiva d'artistes escalencs (Sala d'Exposicions, 19h).

Per Cap d'Any, a la Sala Polivalent es fa ball a partir de les 00.30h i a partir de les 6.30h, hi ha el XI Aplec del Sol Ixent a punta Montgó, amb la cobla Foment del Montgrí. També el dia 1 de gener, hi ha nova sessió de la Quina del CER (18h) i concert O Mon País, a càrrec del quartet vocal masculí "La Mata de Jonc", a l'Alfolí de la Sal (19h).