Comerç Figueres Associació ha hagut de fer marxa enrere en la seva intenció de facilitar la neteja de la ciutat en col·laboració amb els seus associats mentre dura la vaga convocada pels treballadors d'Ecoserveis. L'entitat ha anunciat que "un cop consultats els nostres serveis d'assessorament legal, ens veiem en la situació d'haver d'afrontar la decisió de no realitzar el servei de recollida de cartró als nostres associats perquè ens trobaríem en una situació de vulneració del dret de vaga, dret que no desitgem vulnerar i exposar l'entitat de forma innecessària, en assignar-nos una tasca que només desenvoluparíem mentre duri el període d'interrupció del servei d'escombraries per part d'Ecoserveis".

"El nostre objectiu era ajudar als establiments comercials associats i poder minimitzar les pèrdues de vendes que es puguin ocasionar, amb una vaga absolutament perjudicial per a l'activitat i imatge de la ciutat, i en uns temps on encara arrosseguem crisis de vendes".

Per aquesta raó, l'entitat demana la col·laboració debotiguers i ciutadans"recordant-vos els serveis mínims en vigor en una acció que demana un comportament cívic i responsable amb la imatge de la ciutat".

Serveis mínims

L'horari de la deixalleria municipal es redueix de 9 h a 11 hores

Recollida de residus del contenidor de rebuig: Cada 72 hores

Recollida de la fracció de vidre: Cada 48 hores

Recollida de la fracció de cartró: Cada 48 hores

Neteja viària 2 vegades a la setmana

Recollida en punts sensibles com centres sanitaris, casals i mercat municipal: Diària

Comerç Figueres lamenta la situacio generada per la vaga i continua fent costat "a l'Ajuntament de Figueres per tal que es pugui arribar a una solució com més aviat millor".