L'Ajuntament de Vilajuïga aprova un pressupost d'1.012.300 euros que inclou una rebaixa del 19% de l'IBI L'alcaldessa, Joana Cobo, compleix amb el compromís adquirit durant aquest 2016 de baixar l'IBI després de la puja d'aquest darrer any per equilibrar els comptes del consistori.

L'Ajuntament de Vilajuïga ha aprovat el pressupost 2017 que, enguany, s'ha situat en 1.012.300 d'euros. Entre les novetats cal destacar una rebaixa de l'IBI urbà del 19%, una rebaixa que tal i com explica l'alcaldessa del municipi, Joana Cobo, "suposa complir amb el compromís que vam adquirir durant l'any quan ens vam veure a pujar l'IBI de forma contundent per equilibrar els comptes del municipi i no perdre subvencions que teníem atorgades".

Cobo explica el pressupost d'enguany argumentant que "hem treballat per possibilitar la rebaixa màxima de l'IBI urbà, situat ara mateixa en xifres similars que municipis del nostre entorn. Al mateix temps hem impulsat una congelació de la resta d'impostos municipals, sense que això impliqui deixar de donar els serveis bàsics i necessaris als veïns i que no generi dèficit en els comptes municipals".

L'alcaldessa detalla que "amb la rebaixa de l'IBI urbà del 19%, l'Ajuntament deixarà d'ingressar uns 98.000 € i per aquest motiu hem afinat molt bé tota la part de les despeses amb l'objectiu de continuar donant els serveis que es mereixen els veïns de Vilajuïga". Amb vista al futur, des de l'equip de govern s'argumenta que a l'hora de plantejar-se noves inversions en la millora dels carrers i espais públics s'esperarà a conèixer el superàvit previst de l'any 2015 i, d'aquesta manera, afrontar aquests projectes amb totes les garanties.