Figueres

La Fundaciķ Salut Empordā es farā cārrec de construir el nou geriātric públic de Figueres

El projecte encarregat per l'Ajuntament té un pressupost de 5 MEUR amb una aportaciķ d'1,5 milions de l'Obra Social 'la Caixa'

20.12.2016 | 09:04
Imatge virtual de la residčncia geriātrica.

Les dades demogràfiques de Figueres i de l´Alt Empordà no enganyen. La població està envellint i cada vegada hi ha més gent que s´acosta amb naturalitat als cent anys de vida. La capital empordanesa fa temps que té a punt un solar urbanitzable de propietat municipal destinat a acollir un centre geriàtric públic. La finca està situada al sector Fages de Climent.

Després de mesos de treball, aquest dilluns a la tarda la presidenta de la Fundació Salut Empordà, l´alcaldessa Marta Felip, i el gerent de l´entitat, Martí Masferrer, van posar damunt la taula del seu Patronat la possibilitat que sigui la FSE qui construeixi i gestioni l´equipament.

Es tracta d´un edifici que funcionarà com a residència geriàtrica, centre de dia i tindrà, també, habitatges tutelats. El seu cost ronda els 5 milions d´euros, la meitat dels quals els afrontarà la FSE. ´La Caixa´, a través de la seva Obra Social, dins del pla de suport a la Generalitat, n´aportarà 1,5 més i l´Ajuntament haurà d´aportar el milió restant.

"És un pla ambiciós però realista, que toca de peus a terra i que serveix per cobrir part d´una necessitat urgent i creixent que té la ciutat. La FSE té l´experiència i la capacitat reconeguda per fer-ho", diu Felip. "Hem preparat un projecte integral que compleix perfectament amb els paràmetres del concepte d´atenció a les persones", afegeix Masferrer. La residència tindrà diversos serveis –vegeu informació adjunta­ amb 96 places residencials, 30 places de Centre de Dia i 10 habitatges tutelats repartits en dos blocs que facilitaran la convivència i la relació entre els seus ocupants, les visites i les famílies.

"Si tot va com ha d´anar –­diu Felip–, la previsió és que entre gener i febrer hi hagi l´acord municipal, el març es pugui licitar l´obra i aquesta pugui estar acabada el setembre del 2018".

Seixanta llocs de treball

El geriàtric necessitarà 43 professionals d´atenció directa, 7 d´atenció indirecta i 10 de serveis generals, amb el suport del personal de la FSE.

Trobareu més informació a l'edició de paper del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaįos recomanats: Premis cinema