El Patronat de la Mare de Déu del Mont s’ha proposat dur a terme, l’any vinent, una nova fase de les obres de consolidació del Santuari, concretament la restauració dels teulats, sobretot perquè els de l’església i de l’hostatgeria, que donen a tramuntana, presenten un molt mal estat. “Tots som conscients que estem davant d’un edifici centenari dins d’un marc magnífic i que, ja sigui per l’alçada o bé perquè està obert als quatre vents, té un alt cost de conservació”, afirma el president del Patronat, Josep Serra, que ha adreçat una carta als amics i feligresos, signada juntament amb el capellà custodi del Santuari, Jordi Font. En aquesta carta, reclamen ajuda per al nou projecte de restauració.

Segons la valoració que han fet els arquitectes i els constructors, el pla d’actuació sobre la restauració dels teulats requereix una inversió que puja 74.169 euros. Per afrontar aquesta despesa econòmica, el Patronat compta, des d’ara, amb 10.000 euros recollits de les col·lectes d’aquest any, més 15.000 euros del fons del Patronat i 6.000 més que han demanat al Bisbat de Girona.

“Ara no disposem d’aquesta quantitat per fer tota l’obra i, per això, ens proposem fer-la en dues fases”, assegura Serra. La primera fase consistiria en els dos teulats -el de l’església i el de l’hostatgeria- que miren cap al nord i que són els que necessiten una actuació més urgent i que començaria durant la primavera vinent.

Els darrers anys, el Patronat del Santuari de la Mare de Déu del Mont ha realitzat un important esforç per adequar l’hostatgeria.