Vilamaniscle és l'únic municipi de l'Alt Empordà i un dels deu de tot Catalunya que s'inclou com a beneficiari d'un ajut de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per solventar els problemes de subministrament d'aigua potable. L'ACA ha fet pública la resolució definitiva segons la qual s'atorguen subvencions destinades a cofinançar les despeses generades pel transport d'aigua destinada al consum domèstic mitjançant vehicles cisterna, tant per problemes de potabilitat com de manca d'aigua.

S'atorgaran un total de 98.000 euros als deu pobles, un dels quals és Vilamaniscle, que han hagut de récorrer a aquesta solució durant el període comprès entre l'1 de gener i el 30 de juny de 2016. L'ACA, amb aquesta aportació, es fa càrrec de la meitat dels costos generats en la contractació d'aquests vehicles cisterna.

Els altres municipis que s'han beneficiat d'aquesta línia d'ajuts han estat: Llimiana (Pallars Jussà), Castellolí i Sant Martí de Tous (Anoia), Mediona i Torrelavit (Alt Penedès), Olivella (Garraf), Maçanet de la Selva (la Selva), Ger (Cerdanya) i Castellcir (Moianès).

Durant el passat mes de novembre, l'ACA va obrir una nova línia de subvencions dotada amb 300.000 euros per cofinançar les despeses extraordinàries realitzades pels ens locals per garantir l'abastament.

Aquesta convocatòria, a més de cofinançar els costos en la contractació de camions cisterna, inclou la novetat de subvencionar també actuacions d'urgència destinades a resoldre de manera immediata problemes de potabilitat o manca d'aigua.