L'Ajuntament de Vilafant ha quedat segon classificat del Premi Medi Ambient Cilma 2015-2016 per la millora de l'eficiència energètica a l'Escola Les Mèlies. El Cilma és el Consell Local d'Iniciatives Ambientals de les comarques gironines. Aquest dijous, 15 de desembre, se celebra el lliurament dels premis al Centre Cultural Sala Galà de Cassà de la Selva.

Els treballs van començar l'estiu del 2015 amb la redacció d'una memòria d'actuacions per al curs 2015-2016. La memòria, de l'enginyer tècnic industrial Xavi Planas, de l'empresa SUNO Enginyeria de serveis energètics, detallava els consums d'energia i les emissions de CO2 a l'atmosfera a partir de dades recollides.

El regidor de Medi Ambient de Vilafant, Xavier García, explica que els serveis tècnics municipals han fet un seguiment de l'eficiència energètica a l'escola, projecte que han presentat al Cilma i que ha rebut un segon premi. "En el nostre projecte, hi ha 26 propostes d'actuació, de les quals n'hem fet nou, mentre que deu estan pendents de realització i set han quedat descartades", comenta el regidor, i anota les millores que s'han aplicat: "Els tancaments de portes i finestres; l'optimització de la potència contractada en el subministrament elèctric, i petites millores en el sistema de calefacció de l'edifici, com el canvi de fluorescents de reactància per fluorescents led, amb una inversió de 10.607,58 €."

Xavier García es felicita que "l'estalvi econòmic ha estat de 8.575 € i l'estalvi calculat d'emissions de CO2 de 7 tn. En total s'han invertit 14.529,80 € en totes les millores energètiques dutes a terme a l'escola".

El premi està dotat en 2.000 € i es destinarà a continuar les millores proposades a l'escola i a continuar els treballs fets pels serveis tècnics de l'Ajuntament de Vilafant per tal d'aconseguir millorar l'eficiència energètica dels equipaments municipals, ha assenyalat Xavier García.