Consell Comarcal

Unes 150 persones de set municipis altempordanesos han participat al projecte sobre l'envelliment actiu

Ara es redactarà un document amb les conclusions, que recollirà les necessitats identificades i permetrà als ajuntaments planificar accions

13.12.2016 | 13:27

Durant els mesos d´octubre i novembre s´han dut a terme les sessions de participació del projecte "+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu" en els municipis de Borrassà, Castelló d´Empúries, L´Escala, La Jonquera, Llançà, Roses i Vilafant, que han comptat amb la participació de 150 persones de més de 60 anys residents en aquestes poblacions.

El projecte "+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu" és un procés de participació que té com a principal finalitat acompanyar els ajuntaments i altres agents locals en la definició de polítiques locals d´envelliment actiu. Aquest projecte ofereix als municipis una eina per a la definició de polítiques d´envelliment actiu ajustades a la realitat local, basada en la implicació de la població +60 en un procés de treball comunitari amb la participació de diversos agents.

Per aquest motiu, en el marc del procés de treball dut a terme en cadascun dels municipis, s´han realitzat tres sessions de participació amb veïns i entitats en els quals s´han identificat necessitats en diferents àmbits i s´han generat propostes per a millorar les condicions de vida de les persones +60 que resideixen al poble.

Un cop realitzades les sessions locals de participació s´elaborarà un document de conclusions de tot el procés de treball, que recollirà el conjunt de necessitats identificades i les propostes formulades per les persones participants. Aquesta serà una eina que ha de sevir als ajuntaments i altres agents locals per a millorar la planificació de les actuacions adreçades a millorar la qualitat de vida en els municipis, tenint en compte que l´envelliment de la població al món occidental és un procés irreversible que produirà canvis socials en les properes dècades al conjunt de les societats europees, i que necessàriament demanarà a les administracions públiques adequar les seves actuacions a aquesta realitat canviant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema