El tram del carrer de la Jonquera de Figueres -comprès entre la plaça d’Isabel II i la cruïlla amb l’avinguda de Perpinyà- acumula, des de fa temps, moltes queixes dels vianants pels ensurts que han patit en trobar-se en perill a causa dels conductors que circulen per damunt de la vorera en el sentit dret de la marxa. Aquest fet es deu que l’espai entre els vehicles aparcats en el costat esquerre i la vorera de la dreta és massa estret i dificulta el pas dels turismes i, molt especialment, de les furgonetes i camions de repartiment de mercaderies.

La Regidoria de Mobilitat té en cartera suprimir aviat aquestes places d’aparcament deixant només les zones de càrrega i descàrrega per a facilitar l’activitat dels establiments comercials de la zona. Es dóna la circumstància que una part d’aquest carrer està ara en obres i tampoc s’hi pot aparcar de manera habitual.

Supressió en estudi

La mateixa àrea, dirigida pel regidor Francesc Cruanyes, té en estudi la possibilitat de suprimir les places d’aparcament de zona blava situades just davant de la Torre Galatea, per donar més relleu al monument més fotografiat i visitat de la ciutat. Aquest fet ja s’ha apuntat en diverses ocasions, però fins ara no s’ha materialitzat.

Paralel·lament, Cruanyes i el seu equip estan negociant amb propietaris de diversos solars buits de la ciutat per a poder habilitar-los com a zona d'aparcaments públic alternatiu. El ergidor espera que els tractes "donin aviat els seus fruits".