Figueres

Figueres preveu treure aparcaments perillosos del carrer de la Jonquera

La regidoria de Mobilitat també està estudiant eliminar les places de davant de la Torre Galatea

10.12.2016 | 08:54
El tram perillós del carrer de la Jonquera.

El tram del carrer de la Jonquera de Figueres –comprès entre la plaça d´Isabel II i la cruïlla amb l´avinguda de Perpinyà– acumula, des de fa temps, moltes queixes dels vianants pels ensurts que han patit en trobar-se en perill a causa dels conductors que circulen per damunt de la vorera en el sentit dret de la marxa. Aquest fet es deu que l´espai entre els vehicles aparcats en el costat esquerre i la vorera de la dreta és massa estret i dificulta el pas dels turismes i, molt especialment, de les furgonetes i camions de repartiment de mercaderies.

La Regidoria de Mobilitat té en cartera suprimir aviat aquestes places d´aparcament deixant només les zones de càrrega i descàrrega per a facilitar l´activitat dels establiments comercials de la zona. Es dóna la circumstància que una part d´aquest carrer està ara en obres i tampoc s´hi pot aparcar de manera habitual.

Supressió en estudi

La mateixa àrea, dirigida pel regidor Francesc Cruanyes, té en estudi la possibilitat de suprimir les places d´aparcament de zona blava situades just davant de la Torre Galatea, per donar més relleu al monument més fotografiat i visitat de la ciutat. Aquest fet ja s´ha apuntat en diverses ocasions, però fins ara no s´ha materialitzat.

Paralel·lament, Cruanyes i el seu equip estan negociant amb propietaris de diversos solars buits de la ciutat per a poder habilitar-los com a zona d'aparcaments públic alternatiu. El ergidor espera que els tractes "donin aviat els seus fruits".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema