El Govern de Figueres preveu tenir la nova ordenança reguladora de les terrasses a la via pública a la primavera amb l'objectiu de poder-la aplicar la propera temporada turística. Abans d'aquest estiu, ja van comunicar que no estaria a punt per aquest i al ple del passat mes de novembre a preguntes d'ERC a les quals es va afegir el PP, l'equip de Govern va admetre que aquesta és la data amb la qual, per ara, treballen. En aquest sentit, asseguren que es continuen les reunions tècniques per a la seva redacció definitiva.

L'elaboració d'aquest document és una de les tasques pendents que té la ciutat. Figueres compta amb més de 300 terrasses. Una xifra que no para de crèixer amb l'obertura de nous locals. El centre històric s'ha convertit, precisament, en un dels grans atractius per a posar un nou negoci. De fet, durant els primers mesos de l'any van obrir prop d'una trentena d'establiments dedicats a la restauració i la majoria han acabat optant per disposar d'una terrassa a l'aire lliure.

El procés per regular-ne la instal·lació es va iniciar fa dos anys. Aleshores es va fer una primera reunió de la comissió d'estudi per a l'elaboració de l'avantprojecte d'ordenança i es va fer un primer esborrany, que es va consultar amb els diferents sectors implicats. Malgrat això, no es va produir cap nova trobada fins al maig d'aquest any. Pel mig, hi va haver les eleccions municipals i des de l'Ajuntament ja van explicar que el procés s'aparcaria fins que s'iniciés el nou mandat.

L'esborrany elaborat establia alguns primers detalls, com ara que les terrasses no podrien ocupar més del 50% de l'espai on es trobessin, com haurien de ser les estufes que s'hi instal·lin o bé que no hi hagi màquines expenedores.

La voluntat era també establir una estètica similar per a cada zona de la ciutat sense uniformitzar però si evitant situacions d'estridències. Per això, també s'hi preveia prohibir posar-hi, per exemple, il·luminacions de colors.

Des del Govern mantenen que s'estan treballant els aspectes «tècnics» i que la data que hi ha sobre la taula per a tenir-ho a punt és pels volts de la primavera.