El ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat una nova convocatòria del Programa d'Assistència Tècnica als ajuntaments. Acollir-se a aquest pla suposa per als municipis beneficiats que la redacció dels projectes que s´acceptin aniran a càrrec dels serves tècnics del Consell. Aquesta iniciativa comarcal facilita la redacció d'obres, projectes d'instal·lacions o direccions d'obres que els municipis tinguin previst executar directament o amb la col·laboració d'altres administracions.

Poden presentar sol·licitud tots els ajuntaments inclosos en l´àmbit territorial de l´Alt Empordà. Cada municipi només podrà demanar la redacció d´un sol projecte, quedant excloses la redacció d´instruments de planejament. Atès que la capacitat dels serveis tècnics comarcals és limitada, com cada any s´atenen les peticions que realment es poden assumir, tenint en compte la capacitat tècnica i econòmica dels municipis peticionaris. Els criteris per atendre les peticions assumibles es resoldran segons un barem establert pel Consell.

L´assistència tècnica per a la redacció de projectes comporta el finançament compartit al 50% entre l´Ajuntament que ho demana i el Consell, amb un límit màxim per part de la institució comarcal de 4.000 euros per projecte i any. El projecte inclou també la redacció de l'estudi bàsic de seguretat i salut. Per determinar les bases per a l'aplicació de les tarifes, tant per a la redacció de projectes com per a la direcció d'obres, es valorarà l'import dels treballs d'acord amb els barems orientatius aprovats pels col·legis professionals corresponents però reduïts en un 20%.

Aquest any, des de l´àrea dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal, es va redactar un total de 10 projectes, entre ells la urbanització del carrer de les escoles de Ventalló i de la plaça del carrer del Llop de Pau, la prolongació de voreres al nucli de Pedret, la construcció d'una EDAR biològica vegetal a Ordis i la rehabilitació de l'edifici municipal de la Rectoria per destinar-lo a dependències municipals de Vilanant.

També es van redactar els projectes de pavimentació del camí del dipòsit d'aigua del nucli de la Guàrdia, al terme de Terrades, la construcció d'una EDAR a Biure, la segona fase del vial de circumval·lació a l'est de Pontós, el nou camí d'accés al nucli de les Escaules, en la seva segona fase i la millora i adequació de l'edifici de la societat la Concòrdia de Darnius.