El grup municipal de Compromís d'Esquerres per Figueres demanarà -al proper ple ordinari- que els grups polítics i la ciutadania rebin la informació sobre el desenvolupament i el compliment dels acords que s'aproven amb les mocions presentades al Ple. El regidor recorda que les mocions són compromisos que s'han de complir per no perdre credibilitat institucional. D'aprovar-se aquesta moció, el govern informarà del grau de compliment de les mocions a la Junta de Portaveus amb una periodicitat trimestral, i al Ple anualment.

La moció de Compromís també insta a que es publiquin al web municipal, des d'inici del mandat, totes les mocions aprovades i el seu estat de compliment.Vergés assenyala també que “les mocions que presentem els grups polítics han de figurar a l'ordre del dia dels plens, com vam acordar tots els membres de la Junta de Portaveus el passat mes de novembre” i que tot plegat donarà major transcendència a l'activitat política dels representants electes, inclòs el govern.

El regidor de Compromís assegura que aquest pas millorarà la transparència i l'accés a la informació que genera l'activitat del Ple: “ara la pàgina web municipal publica l'activitat política amb alguns dèficits, no n'hi ha prou amb publicar linealment les actes i els ordres del dia del Ple, sinó que ha d'haver-hi una jerarquització, i que sigui tan completa com es pugui. És important avançar en aquests aspectes per quan tinguem desenvolupats els òrgans i les eines de participació ciutadana”.