El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes, acompanyat de l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, i el secretari de la Confraria de Pescadors, Pere Sunyer, ha visitat aquest divendres, 2 de desembre, les obres de reforç de tres molls pesquers al port del Port de la Selva.

Les obres que s'estan fent al moll d'en Balleu, el moll Tester i el moll de la Timba han de donar més capacitat de càrrega i millors condicions d'amarratge i servei a les embarcacions pesqueres. El projecte, inclòs en el Pla d'inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat, té un import de 245.000 euros i es preveu enllestir a finals d'aquest mes.

Els tres molls formen una gran esplanada en la qual hi conviuen la llotja de peix, la zona d'estesa de les xarxes de pesca, una bossa d'aparcament i vials de trànsit que connecten el port amb la vila. Aquesta adequació s'ha fet perquè les infraestructures tenien afectacions estructurals a causa de l'exposició d'aquesta zona a la tramuntana i pel desgast provocat per l'ús de la pròpia explotació.

Als molls d'en Balleu, Tester i la Timba s'amarren les embarcacions d'arrossegament, palangre i tresmall que conformen la flota pesquera del port. Aquestes obres permetran millorar l'operativa del sector pesquer. Segons ha dit Joan Pere Gómez: "La reforma d'aquestes infraestructures permetrà donar major servei a l'activitat pesquera i tenir els molls en actiu molts més anys". Gómez ha afegit: "mentre s'executen les obres, les embarcacions s'han traslladat temporalment al moll Gros perquè els pescadors puguin continuar desenvolupant la seva feina".

Reforma de la infraestructura

L'actuació ha començat per la reforma de la infraestructura amb els treballs subaquàtics de reparació de la base dels molls i l'adequació de l'estructura. També s'han col·locat peces d'escullera per protegir els molls. Després s'ha de reforçar amb uns elements metàl·lics que s'anomenen micropilots la zona de confluència entre el moll Tester i el moll Timba, que és la més afectada pels temporals.

En l'apartat de serveis, s'estan fent les rases per col·locar la canonada d'aigua potable, que després es distribuirà cap a les torretes de subministrament per dotar les embarcacions pesqueres d'aquest servei.

Les obres finalitzaran amb l'adequació de la superfície dels molls i la reposició de part del paviment. Així mateix, es pavimentarà el vial que va a la zona de pesca.