L'Ajuntament de Figueres va aprovar ahir contribucions especials per finançar part de les obres d'execució de la reurbanització del carrer Barcelona, inclosa al Pla de Barris que el Govern municipal reprendrà. Els treballs estan valorats en 871.987, 80 euros però compten amb l'ajut del 50% per part de la Generalitat per la qual cosa l'import que es repercutirà als veïns serà del 15%, una xifra que suposa 152.597,86 euros.

La proposta va comptar amb el suport de tots els grups de l´oposició mentre la CUP es va abstenir. De fet, inicialment s´havia previst que la repercussió fós del 15% però al ple es va acabar dient que seria del 17.5 la qual cosa va provocar les crítiques de l´oposició i, finalment, es va aprovar el primer percentatge.

D´altra banda, Felip va defensar la mesura recordant que es millorar els serveis i es farà una calçada única. A més, el regidor d´Hisenda, Jordi Masquef, va insistir que amb la reurbanització de la zona hi haurà un augment patrimonial de les finques que hauran d´assumir part dels costos, tal com ha passat també al carrer Muralla o la plaça de les Patates.

El ple també va donar llum verd al canvi de solar per la reactivació del sector Costa Brava.