Roses ha iniciat aquesta setmana la construcció d´un mirador a la carretera de Montjoi, sobre Punta Falconera, amb el qual es potenciarà el valor paisatgístic d´aquesta zona oferint una panoràmica de 270º sobre el Golf de Roses i la plana de l´Empordà. La petita obra, amb un pressupost inicial de 60.000€, ha estat adjudicada per 45.000 € i té un termini d´execució de 3 mesos.

El projecte té per finalitat habilitar un mirador en un espai on molts visitants ja s´aturaven fins ara per admirar el paisatge, tot i que ho feien envaint la carretera amb els seus vehicles. El mirador està situat a uns 50 metres de la carretera, sobre un petit promontori que permetrà obtenir les millors vistes sobre el Golf de Roses des del Cap Norfeu a les Alberes, passant pel Cap de Begur, la serralada litoral, el Montseny, Mare de Deu del Mont, Bassegoda, el Canigó i bona part dels Pirineus, inclosa la plana de l´Empordà.

El nou espai se situa molt a prop de la Torre d´en Sastre, en la confluència entre la carretera de Montjoi i la pista que enllaça amb l´espai municipal de Punta Falconera i l´Almadrava. Concretament, el mirador ocuparà el final del corriol d´accés a l´antic punt de guaita de l´antiga base militar, localització idònia per a la interpretació del paisatge.

El mirador es complementa amb un eixamplament del vial apte per a un màxim de set vehicles. Sense alteració de les rasants existents, consisteix en un terraplenat compactant les mateixes terres i un petit mur de pedra per a delimitar l´espai. Tots els materials i acabats emprats en el projecte estan pensants per a la màxima integració paisatgística. En el mirador es col·locarà un banc format per un mur també de pedra per dotar tot l´espai de coherència i uniformitat. Es mantindran les espècies arbustives autòctones.

Amb aquesta actuació l´Ajuntament de Roses vol donar resposta al gran nombre de visitants que, any rere any, en temporada baixa, accedeixen als camins de ronda i a les cales per admirar el paisatge. El projecte millorarà la seguretat i accessibilitat de la zona i potenciarà el seu valor ambiental i paisatgístic, totalment vinculada al front marí i al parc natural del Cap de Creus, permeten admirar unes vistes sobre el mar, els penya-segats i la vegetació mediterrània, de gran qualitat i gran bellesa.