L'Escala

El càmping Illa Mateua de l'Escala dóna 20.000 euros a cinc entitats i ONG's

Fa dotze anys que el càmping destina un percentatge de la seva facturació a fins socials

30.11.2016 | 10:18
Els beneficiaris i les autoritats

El càmping Illa Mateua de l´Escala ha fet una donació de 20.000 euros a cinc entitats i ONG´s en el marc del seu projecte de responsabilitat social. Es tracta de Càritas l´Escala; Tarragona Missionera, que té en marxa un projecte de construcció d´un centre de formació i assistència social a Ruanda; la Fundació ASTRID 21, que treballa amb persones amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals; AÏMA-SM, que ofereix suport a malalts mentals de l´Àfrica Occidental; i l´associació GoodBites, vinculada a la Fundació Vicenç Ferrer, que té un programa de nutrició de les vídues de les castes més baixes de l´Índia i els seus fills.

Fa dotze anys que el càmping Illa Mateua destina un percentatge de la seva facturació a fins socials, segons destaca el seu director, Martí Guillem. Aquest percentatge, que va començar essent el 0,7%, s´ha anat incrementant ja que es vol contribuir el màxim possible a la millora de les condicions de vida de les persones necessitades. "De la mateixa manera que els governs estableixen taxes ambientals a les empreses i productes que contribueixen a l´escalfament global, nosaltres ens prenem aquesta aportació com una taxa solidària que ens hem autoimposat per a respondre a la responsabilitat social corporativa", remarca Guillem. El director del càmping ha explicat que els treballadors de l´establiment estan plenament sensibilitzats amb aquesta filosofia i també hi col.laboren de forma voluntària amb una part del seu sou.

L´acte es va dur a terme ahir al vespre a la sala d´Actes de l´Ajuntament de l´Escala amb la presència de la Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; el president del Consell Comarcal de l´Alt Empordà, Ferran Roquer; l´alcalde de l´Escala, Víctor Puga; el president de l´Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra; el director del càmping, Martí Guillem; i els representants de les cinc entitats i ONG´s.

La consellera Dolors Bassa va destacar "la conscienciació social del càmping illa Mateua amb una iniciativa plenament consolidada". El president de l´Associació de Càmpings de les comarques de Girona va subratllar la importància que una empresa del sector turístic faci una aportació d´aquestes característiques i ho va posar com a exemple a seguir. "La responsabilitat social de les empreses és bàsica" va remarcar Gotanegra.

El càmping Illa Mateua també té un compromís ferm amb el respecte pel medi ambient, que se suma al de l´àmbit social, i ja té dues ISO de medi ambient i qualitat i l´EMAS III.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema