Brau Edicions porta a les llibreries, a partir d´aquest dimarts, l´obra 'Cambra Agrícola de l´Empordà. Arquitectura, economia i societat'. Els seus autors són Joan Armangué, economista i exalcalde de Figueres; Joan Falgueras, arquitecte, i Albert Testart, historiador. El llibre relata la història de l´entitat i de l´edifici de la Rambla, enderrocat el 1968.

Es tracta d´un detallat i documentat recorregut per la vida d´una institució creada pels sectors més dinàmics i moderns de la burgesia agrària empordanesa a principi del segle XX i que responia a les necessitats econòmiques i al projecte polític d´una ciutat i d´una comarca en plena expansió.

El llibre identifica les personalitats involucrades en el projecte i ens permet observar la seva transversalitat ideològica i professional, que inclou des de grans hisendats terratinents fins a diversos professionals del sector, des de conservadors fins a republicans. També analitza la construcció de l´interessant edifici modernista que li va fer de seu, d´indubtable interès i valor arquitectònic, que va sobreviure a la fi de la Cambra el 1939, però que va acabar sent derruït el 1968.

Un altre element d´estudi és el 'Butlletí' que edita la Cambra i que al llarg de més de dos-cents números permet analitzar i interpretar de forma detallada la vida interna de la institució, els seus projectes, la seva activitat, la seva expansió, però també, finalment, el seu estancament.