Figueres

L'alcaldessa de Figueres demana als sindicats que negociïn per evitar la vaga d'escombraries

Marta Felip remarca que no hi haurà cap acomiadament i que s'introduiran canvis a l'empresa mixta per crear nous llocs de treball

28.11.2016 | 21:39

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha fet una crida a la "responsabilitat" dels sindicats CO.BAS i CCOO, que han convocat vaga d'escombraries a partir del 12 de desembre. Felip els demana que s'asseguin a negociar per arribar a un acord que eviti la vaga que, segons l'alcaldessa, "pot perjudicar greument la ciutat", i més a les portes de les festes de Nadal. Felip ha demanat als sindicats que es posin "en la pell dels afectats" i ha remarcat que aquesta vaga "no té cap sentit" ja que, segons defensa, la proposta que s'ofereix als treballadors de l'empresa mixta Ecoserveis "va més enllà dels mínims exigits per la llei". L'alcaldessa remarca que no hi haurà acomiadaments per causes objectives i econòmiques, que s'introduiran canvis per crear més llocs de treball. "La proposta comporta una millora del servei i un gran respecte de les condicions laborals i salarials", sosté.

Aquesta empresa ja va amenaçar amb una vaga similar a l'estiu però, finalment, es va suspendre perquè les parts van arribar a un principi d'acord. A més, es van donar de marge fins al 15 de novembre per arribar a una entesa. Els sindicats, però, han decidit convocar de nou una vaga a partir del vespre del 12 de desembre.

Ara, l'alcaldessa torna a demanar als sindicats que s'asseguin a negociar per evitar la protesta que, segons sosté, podria perjudicar tant el comerç com també els veïns de Figueres. Felip recorda que els sindicats no es van presentar a la darrera convocatòria de la mesa de negociació d'Ecoserveis i, per això, creu que és "urgent i imprescindible" que s'avanci en les negociacions per desbloquejar una situació que dura des del passat mes d'agost.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema