El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha denunciat la manca de diàleg i de transparència del govern a l'hora d'elaborar el pressupost 2017 i d'adoptar decisions importants com l'entrada a l'accionariat de Fisersa. Aquesta dinàmica ha provocat que els republicans no hagin donat suport Al pressupost del Consell i s'hagin abstingut.

La portaveu d'ERC, Anna Massot, argumenta aquesta abstenció explicant que 'podríem estar d'acord amb gran part del pressupost però, en canvi, estem absolutament en contra de tal com s'ha dut tota la seva elaboració'. En aquesta línia Massot recorda que 'si sempre parlen de transparència, participació i consensos haurien de permetre la participació dels grups de l'oposició en la redacció dels pressupostos. Sense cap mena de dubte, podríem fer aportacions interessants'.

D'altra banda, pel que fa a l'entrada del Consell a l'accionariat de la societat privada plurimunicipal Fisersa, des d'ERC defensen que com a consellers 'no considerem correcte rebre notícies d'aquest tipus per la premsa. Demanem més respecte per a nosaltres i, en general, per la institució'.