Figueres

Figueres fa una proposta per evitar la vaga de serveis a partir del 12 de desembre

L'Ajuntament es compromet per escrit que no s'acomiadarà cap treballador i es garanteixen els sous

25.11.2016 | 08:52

L'Ajuntament de Figueres va presentar ahir a la tarda una proposta als sindicats COBAS i Comissions Obreres per evitar la vaga del servei de neteja i recollida d'escombraries a partir del 12 de desembre. En la proposta es posa per escrit que no s'acomiadarà cap treballador, un dels dubtes dels sindicats que han demanat que siguin dos membres de l'oposició que actuïn de mediadors en el conflicte.El motiu de l'enfrontament entre les parts s'origina per la finalització de la concessió de l'empresa mixta de serveis Ecoserveis que suposarà el traspàs de parts dels treballadors (serveis de jardineri ai enllumenat) a una altra empresa municipal, Fisersa, i la resta, hauran de ser contractats per la nova empresa adjudictària per a la neteja i recollida d'escombraries. Des de fa mesos les dues parts negocien. Es va anunciar una vaga a l'agost que es va suspendre i de nou s'ha convocat per al 12 de desembre.

La proposta presentada per l'Ajuntament té cinc punts. Respecte als serveis de jardineria i manteniment d'enllumenat que se subroguen a Fisera es garanteix que mantenen les condicions econòmiques i socials. Respecte a aquest col·lectiu es garanteixen altres aspectes com els increments salarials de propers anys o la incorporació de personal que ha treballat de forma eventual per a Ecoserveis si fos necessari contractar treballadors.

El darrer punt, segons l'Ajuntament el que posaven en dubte els sindicats, diu que es comprometen a «no aplicar mesures laborals col·lectives que comportin l'extinció dels contractes dels treballadors subrogats a l'empara de causes objectives de tipus productiu i/o econòmiques». Era una de les principals preocupacions dels sindicats que no figurava a l'anterior proposta. Els sindicats temien que no s'optés per acomiadar personal i contractar-ne de nou amb les condicions del personal de Fisersa que són econòmica i socialment menys avantatjoses. En la nova proposta es deixa per escrit que no s'optarà per acomiadar personal, remarquen des de l'Ajuntament que esperen que serveixi per desbloquejar la situació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema