Endesa, seguint la política mediambiental de la Companyia en matèria de protecció a l’avifauna, ha instal·lat nous dispositius per a protegir les aus a una línia d’alta tensió al Baix Empordà. Aquesta actuació, a banda de reduir al màxim el risc elèctric de l’avifauna que hi habita o hi transita, millora, de retruc, la qualitat del subministrament de 22.100 clients de municipis de l’Escala i Viladamat (Alt Empordà); Albons, Bellcaire d’Empordà, Colomers, Fontanilles, Gualta, Jafre, LaTallada, Torroella de Montgrí, Ullà, i Verges, del (Baix Empordà) i Flaçà, al Gironès.

Concretament, l’actuació ha consistit a introduir noves mesures per a protegir l’avifauna en aquells punts on podria existir possibilitats d’accidents per col·lisió o electrocució. Per una banda, s’han dotat les infraestructures de nous aïlladors. A més a més, també s’ha instal·lat un nou sistema anti-posada. Es tracta d’uns elements de metacrilat de mig metre de llargada que eviten que les aus s’hi posin. I per altra banda, s’han instal·lat també nous dispositius a les suspensions. Es tracta de plats de major diàmetre, que, en el cas que es posicioni una au, fan que no s’electrocuti i que no hi hagi interrupcions en el servei.

En total, s’han instal·lat els diferents dispositius a 26 torres metàl·liques al llarg de 10 quilòmetres de línia elèctrica. El conjunt d’aquests dispositius redueixen el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que a l’estendre les ales hi podria haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric, així com la conseqüent descàrrega. D’aquesta manera, es preserva a aquestes espècies del risc d’electrocució en una zona especialment sensible, ja que, durant les èpoques migratòries, transiten pel paratge en grans bandades espècies de gran envergadura a causa de la proximitat de la línia amb els aiguamolls de l’Empordà.

Aquests treballs, que han comptat amb una inversió de 5.500 euros, responen a la política mediambiental de protecció de la diversitat de la Companyia als territoris on opera. Així, s’uneix la voluntat sostenible i de suport i protecció a l’avifauna, amb el compromís de servei als seus més de 4 milions de clients a Catalunya