Un nombrós grup d'estudiants dels diferents instituts de Figueres han sortit al carrer, aquest dijous, per reclamar una educació universitària gratuïta. El punt de trobada ha estat la plaça de l'Ajuntament, on s'ha llegit un manifest seguint les directrius del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. Des del Sindicat creuen "fermament, que només a partir de la mobilització de la comunitat educativa aconseguirem el triomf de les nostres demandes".

Els estudiants han volut fer un clam "en pro de la gratuïtat de la universitat. Per això, exigim al Govern de la Generalitat de Catalunya que escolti les demandes de la comunitat universitària, incrementant el finançament de l’educació superior per revertir l’efecte de les polítiques de retallades dels darrers anys. Portem molt de temps demanant una rebaixa de taxes, i ja estem cansades que es menystinguin les nostres reivindicacions. Sortirem al carrer tantes vegades com calgui per fer sentir la nostra veu".

L’estudiantat català demana "que es comencin a fer passes efectives cap a la gratuïtat al sistema Universitari de Catalunya, perquè volem una universitat que estigui al servei de les classes populars, no al servei dels interessos del gran capital europeu que vol fer de l’educació superior un negoci".