La Policia Local de Roses ha adquirit el programa de gestió integral VinfoPOL, aplicació tecnològica que compleix la totalitat de les seves necessitats de gestió, possibilita una connexió immediata les 24 hores del dia amb bases de dades d'altres dependències i administracions i que permet realitzar tota aquesta gestió des de qualsevol punt del municipi. El software, caracteritzat per la seva rapidesa i facilitat d'ús, s'actualitzarà a més de forma continuada amb els nous aplicatius i les necessitats concretes que la policia rosinca pugui precisar en el futur.

Aquesta setmana els agents de la Policia Local assisteixen al curs de formació que els permetrà posar en funcionament la nova aplicació, fàcil i intuïtiva, amb la qual s'informatitzen la totalitat de gestions que realitza l'àrea de Seguretat Ciutadana de Roses, reduint considerablement el temps destinat a les tasques administratives gràcies a la generació de plantilles i la simplificació de formularis.

El gran avantatge que ofereix VinfoPOL és que aquest gran salt qualitatiu es farà extensible a totes les patrulles que operen a Roses, ampliant així el radi d'acció de la tasca que es realitza des de les oficines centrals. Això és possible gràcies a un mòdul de mobilitat, que permet traslladar tota la informació i possibilitats d'ús de l'aplicació a qualsevol punt del territori.

Així, els cotxes patrulla, portàtils, tauletes i PDA's de la policia rosinca disposaran a partir d'ara d'aquest nou sistema, el qual és 100% integrable amb qualsevol altra aplicació o programa que els agents puguin precisar en el moment de realitzar un servei, ja sigui del propi Ajuntament com d'altres administracions, com per exemple la Direcció General de Trànsit.

A partir d'ara, doncs, ja no caldrà que les patrulles de policia de Roses hagin de consultar amb les seves oficines centrals les informacions i tràmits que requereixen o fer personar els ciutadans a les dependències per a determinades consultes o gestions. Conèixer el propietari d'un vehicle, si un gos està censat en el padró municipal, si un gual està al corrent de pagament o els punts de què disposa un conductor, són només algunes de les informacions que la nova aplicació VinfoPOL posarà a l'abast de manera immediata en el mateix lloc on s'està realitzant el servei. La informatització i gestió del servei realitzat en cada cas podrà fer-se també in situ de manera immediata, agilitzant i optimitzant així els serveis policials.

La Policia Local aposta així per un salt tecnològic que li permetrà augmentar la qualitat, rapidesa i eficàcia de les seves gestions i poder oferir una resposta i serveis al ciutadà molt més immediats.