Esquera Republicana de Vilafant ha aportat catorze millores a les ordenances fiscals del municipi. Entre aquest paquet de propostes acceptades pel govern del PSC destaca la d´atorgar una subvenció de l´IBI a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica. Aquest ajut serà variable segons l´informe previ que elabori Serveis Socials.

De les catorze propostes presentades per ERC, quatre s´han inclòs completament a les ordenances, sis han generat modificacions i dues han arrancat compromisos perquè passin a formar part del futur Pla Local d'Habitatge.

Administració socialment responsable

Durant el ple celebrat aquesta darrera setmana, també s'ha aprovat per unanimitat una moció presentada per Esquerra Vilafant per una administració socialment responsable.

La moció proposa diverses iniciatives per protegir aquells col·lectius més vulnerables. Alguns exemples passen per potenciar les clàusules socials i ambientals en els procediments de contractació pública, regular les diverses taxes i preus públics que recapten en concepte dels serveis que es presten a la ciutadania per potenciar exempcions per a aquelles persones o famílies en situacions vulnerables o donar suport al desenvolupament i el manteniment de les empreses del territori del municipi.