Salvem l'Empordà ha denunciat que s'han reprès les obres de construcció de la rotonda a la cruïlla a tocar la Mugueta que connecta el nucli de Castelló amb Empuriabrava i la C-260, «enmig del corredor ecològic que uneix els dos polígons del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà». L'alcalde de Castelló, Salvi Güell, defensa que és necessària per evitar accidents.

Des de Salvem, en canvi, consideren que és un «afany imparable de la Diputació d'escampar asfalt en general i agredir el ja fràgil sistema de protecció i conservació dels Aiguamolls de l'Empordà especialment».

El Parc Natural va fer aturar les obres d'aquest projecte de millora a finals de setembre. Segons el Pla especial del parc, està inclosa dins la zona de connectivitat. Consisteix en una rotonda d'un diàmetre de 40 metres que els ecologistes remarquen que té les mateixes dimensions que la d'entrada principal a Empuriabrava. El pressupost és d'uns dos-cents mil euros.

El projecte requeria una avaluació d'impacte ambiental que havia d'emetre el Parc abans d'aprovar i començar les obres. L'alcalde de Castelló diu que van parar només uns dies i que oficialment ningú els ha comunicat. Demana que «es faci la rotonda, es faci bé i ràpid» per evitar accidents i no volen entrar en la polèmica.

Però Salvem diu no entendre perquè s'insisteix tenint en compte que s'ubica en un àmbit on el pla especial del parc diu que cal «evitar que es produeixin processos d'aïllament i fragmentació derivats de la transformació dels espais naturals o seminaturals que comportin l'amenaça per al paisatge o als sistemes naturals protegits del parc, com ara el creixement urbanístic» o altres infraestructures.

El POUM també el protegiria com a espai de protecció perifèrica. Salvem cosidera que és un afany de fer obres viàries sense cap sensibilitat pel territori.