El Consell de Direcció de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat subscriure un conveni amb el Consell Comarcal de la Selva per finançar millores a la planta de tractament biològic de Santa Coloma de Farners. L'agència destinarà 210.536 euros a la reforma del sistema de drenatge de les aigües pluvials de la planta, de la coberta, i a la construcció d'un nou dipòsit de lixiviats.

L'òrgan també ha donat el vistiplau al finançament de millores a la planta de tractament biològic de la matèria orgànica de Boadella i les Escaules. Les obres, que executarà l'ajuntament, consistiran en la construcció d'un tancament entre sitges, un magatzem de compost, una caseta prefabricada i la instal·lació d'aigua i llum. El cost de les obres és de 64.318 euros, aportats íntegrament per l'ARC.

Gestió sostenible dels residus municipals

Totes dues actuacions es finançaran amb fons procedents del cànon de residus municipals. Aquest cànon és un impost ecològic que incentiva un comportament més respectuós amb el medi ambient i impulsa mesures de minimització i de valorització material dels residus. També és un instrument econòmic que contribueix al finançament del cost que comporta la implantació de la gestió sostenible dels residus municipals.

Per la mateixa via també rebran subvencions nou actuacions més a la resta de Catalunya, per un import de 2,5 milions d'euros. Seran per a la millora de les plantes de tractament biològic de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà), Botarell (Baix Camp), Granollers (Vallès Oriental), Manresa (Bages), Tàrrega (Urgell), Tremp (Pallars Jussà), i Sort (Pallars Sobirà); per al centre de tractament de residus municipals de Clariana de Cardener (Solsonès); i per a la construcció d'una deixalleria a Gandesa (Terra Alta).