Les obres de construcció d'un gran giratori a l'avinguda Salvador Dalí de Figueres implicaran talls de circulació en alguns carrers i també restriccions al trànsit. Els treballs, que està previst que durin set mesos, s'iniciaran dimecres vinent i s'han dividit en quatre fases. Tècnics de l'àrea d'Urbanisme i de la Guàrdia Urbana van fer ahir una reunió informativa amb els veïns i comerços per explicar-los el Pla d'Obres previst per Foment.

L'empresa adjudicatària ja s'ha instal·lat a l'antiga oficina de Comerç Figueres en la que serà la seva seu tècnica mentre durin les obres. Segons han explicat des de l'Ajuntament també està previst que hi hagi un encarregat d'obra que atengui els residents a la zona. Durant la primera fase dels treballs, que començarà la setmana que ve, es mantindrà la circulació a la carretera N-260 -a la qual s'accedeix des d'aquest tram- i l'avinguda Dalí (antiga N-II) tot i que amb restriccions a la calçada. En el cas de l'avinguda, només es podrà circular per un dels dos carrils per sentit que hi ha actualment. També està previst que es facin els treballs de la part del centre de la rotonda i el carrer Manuel de Falla -el de la plaça del Sol-, es tallarà i només s'hi permetrà l'accés a veïns. La resta del trànsit es desviarà pel carrer Empordà.

D'altra banda, també està previst que al llarg de les dotze primeres setmanes es facin demolicions i el nou paviment així com la retirada de part de la vorera de l'avinguda i el Manuel de Falla.

La segona part durarà aproximadament vuit setmanes més i implicarà fer passar el trànsit per la nova calçada ja feta envoltant la illeta central per la banda esquerra mantenint, de nou, un sol carril de circulació per sentit. Pel que fa a la N-260, quedarà limitada amb un carril de sortida del giratori i es faran servir d'entrada i sortida els carrers Poeta Marquina i Manuel de Falla, fins llavors tancats. En canvi, es retringirà l'accés als carrers Rodes, Lasauca -que passarà a ser d'entrada a la ciutat quan acabin les obres- i Tortellà, a l'altra banda de l'avinguda.

Pel que fa a la tercera part dels treballs, la circulació i les restriccions serà pràcticament les mateixes que a la segona fase i a la quarta i darrera part de l'obra es faran els acabats, la senyalització, així com una illeta triangular al primer tram de l'avinguda Dalí.