El sindicat UGT acusa al Govern de Figueres i el sindicat CO.BAS de reunir-se fora de l'àmbit de l'empresa i sense informar ni al comitè ni a la plantilla d'Ecoserveis sobre els avenços de les negociacions. Reclamen que es reprenguin les converses del conveni de l'empresa per a la subrogació dels treballadors. En aquest sentit, han presentat un escrit a l'Ajuntament instant a fer-ho «en el marc de la legalitat i la transparència».

Pel sindicat aquesta situació incrementa la «confusió i incertesa» dels treballadors. Per això, volen que es convoqui la mesa negociadora del conveni; que s'aclareixi si és legal la proposta presentada per CO-BAS sobre el capítol 1 del conveni i si s'estan estudiant altres alternatives i que es presenti una proposta detallada i avaluable per part de l'Ajuntament de mantenir llocs de treball i les condicions laborals, entre d'altres.

«Per davant de tot hi ha una plantilla que té dret a saber què negocien els seus representants i la seva empresa», insisteixen en un comunicat. En ell també asseguren que fa setmanes que les informacions els arriben per la premsa.